HTML

Tanulós kutyáink

Dolgozó kutyáink és gazdáik

Kollégáink

Vakvezetők

Kutyáink az emberek helyett látnak. Életünk nyitott könyv.

Friss topikok

  • avandi: Sziasztok! Remélem továbbra is minden rendben és jól haladtok Dömpivel. Egy képet esetleg fel tud... (2011.02.02. 22:28) Dömper, az érző óriás
  • bogaras_: Sziasztok! D.V. csatlakozom hozzád! Remélem Sanyi is legalább annyira csípi majd Argót mint mi. (2010.07.28. 09:05) Argó elköltözött
  • ZitaLili: "Remélem, a kaspókban nevelődő virágaimat Negró nem fogja estig kiásni..." Háááát a remény hal me... (2010.05.19. 10:14) Negró és Argó
  • bogaras_: Valaki szerezzen Kamunak egy birkacsordát mert már majd be terel kínjában. Nem érti mi ez a "birká... (2010.05.11. 16:06) Kollégák

Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

2011.09.16. 12:52 baráthegyivakvezető

Vakvezető Triatlon

 Nem csoda, mekkora sebességgel és biztonsággal közlekednek a vak emberek vakvezető kutyáikkal az utcán. A Vakvezető Triatlon eredményei igazolják, hogy vakvezető kutyáikkal még rövid távon is 6-7 másodperccel gyorsabban suhannak, mint fehér bottal.

A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány nyárbúcsúztató programot tartott látóknak és vak embereknek a Margitszigeten. A Krekács Ervin csapatvezető hirtelen ötlete alapján „Boldogok” nevet viselő ötös a Csengeri Pista bácsi vezette „Diótörőkkel” mérkőzött fehérbotos, vakvezető kutyás közlekedésben, és nem kímélték egymást a kutyaugatás menedzselésben sem. 
A versenyzők – Köbli Mónika kiképző személyében – egy élő akadály kerülésével teljesítették a kb. 60 méteres távot. Az első versenyszámot, a fehér botos közlekedést Krekács Ervin mellbedobással, 28 másodperces idővel nyerte meg, maga mögé utasítva Széll Sándort, a Diótörők sprinterét. Ervin olyan komoly utazósebességgel érkezett az élő akadályhoz, hogy kis híján a célig lendítette. 

A látók bekötött szemmel teljesítették a távot. Közülük kitűnt Nyíri Hermina, aki az aszfaltot nem is érintve simogatta a levegőt a fehér bottal, és pályatévesztés nélkül, fantasztikus, 36 másodperces idővel utasított maga mögé több rutinos fehér botos versenyzőt. A számot összesítésben a „Diótörők” nyerték. 

A második tusát is ezen a pályán futották. A látók Dióval, a miskolci vakvezető kutyával az oldalukon indultak. A kategória győztese Csengeri Pista bácsi volt saját kutyájával, Joey-val.

A 22,21 másodperces időt csak Ervin közelítette meg, aki Bogyó kutyájával 22, 99-cel hajszálnyival lemaradt. A kategória harmadik helyezettje Széll Sándor és Argó lett, 23,68-cal.

A látók közül Tomcsányi István kiemelkedett a mezőnyből, 24,40-es időt ért el Dióval, ezzel övé a negyedik hely.

A látók csodálkoznak, milyen sebességgel közlekednek a vak emberek vakvezető kutyáikkal az utcán. A triatlon eredményeiből kitűnik, hogy vakvezető kutyáikkal még ilyen rövid távon is 6-7 másodperccel gyorsabban suhannak, mint fehér bottal. A számot összesítésben a „Boldogok” nyerték, megelőzve a Dióval kevésbé boldoguló „Diótörőket”. 
A harmadik tusában a versenyzőknek minél több ugatásra kellett rábírnia Diót. A kutyaugatás menedzselés bajnoka a 40-et ugattató Szakáll Attila, ezüstérmes 35-tel Csengeri Pista bácsi, Nyíri Hermina 30-cal a harmadik.

Az ünnepélyes eredményhirdetés sem maradt el, a döntetlen igazságos volt és bundamentes. Az is jól jött, hogy rendezvényünk támogatója, a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Job and Career Kft. ajándékcsomagokat ajánlott fel a csapatoknak. A Vakvezető Triatlont piknikkel zártuk a hatalmas platánfák alatt üldögélve, míg az ország minden tájáról idesereglett kutyák nagy sprinteket nyomtak körülöttünk. 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vakvezetokutya.blog.hu/api/trackback/id/tr793231669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása