HTML

Tanulós kutyáink

Dolgozó kutyáink és gazdáik

Kollégáink

Vakvezetők

Kutyáink az emberek helyett látnak. Életünk nyitott könyv.

Friss topikok

  • avandi: Sziasztok! Remélem továbbra is minden rendben és jól haladtok Dömpivel. Egy képet esetleg fel tud... (2011.02.02. 22:28) Dömper, az érző óriás
  • bogaras_: Sziasztok! D.V. csatlakozom hozzád! Remélem Sanyi is legalább annyira csípi majd Argót mint mi. (2010.07.28. 09:05) Argó elköltözött
  • ZitaLili: "Remélem, a kaspókban nevelődő virágaimat Negró nem fogja estig kiásni..." Háááát a remény hal me... (2010.05.19. 10:14) Negró és Argó
  • bogaras_: Valaki szerezzen Kamunak egy birkacsordát mert már majd be terel kínjában. Nem érti mi ez a "birká... (2010.05.11. 16:06) Kollégák

Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

2011.07.28. 15:57 baráthegyivakvezető

Vakvezető kutyák a Mammutban

Sokan kipróbálták, milyen vakvezető kutyával közlekedni a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány családi programján. Nem egy kisgyerek ekkor érintett először ilyen nagy, idegen kutyákat, de segítséggel pár perc alatt megtört a jég. A kutyák felé áradó bizalom és szeretet egyöntetű volt, ezért nem kis tumultus alakult körülöttünk, tíz-tizenöt gyerek, felnőtt simogatta egy időben vakvezető és terápiás kutyáinkat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artit sokan nyüstölik

A dédelgetés után voltak, akik bekötött szemmel fogták meg a hámot és rábízták magukat Joey-ra vagy Frodóra. Mentek egy kört az épületben kiképzőink segítségével. Belehelyezkedtek egy vak ember világába, megtapasztalták, milyen érzés, amikor egy erre a feladatra önállóan képes kutya irányt ad a lépteiknek. Egy biztos, semmi máshoz nem hasonlítható.

  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frodó vezet, Marcsi magyaráz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joey és Mónika munkában

Örömmel láttuk, hogy milyen sokan szántak időt arra ügyeik intézése, bevásárlás közben, hogy beszélgessenek a kutyák gazdáival és kiképzőikkel, megkérdezték, hogyan segítünk a vak embereknek, miből áll a kutyák kiképzése. A vakvezető kutyák mellett a terápiás kutyánknak is nagy sikere volt, aki fáradhatatlanul mutatta be kunsztjait.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arti népszerűbb, mint a fagyi

Érzékenyítő programunk része a tárgyfelismerés bekötött szemmel. A látó emberek szórakozva érthetik meg, hogy a hétköznapi használatban megszokott tárgyak azonosítása nem olyan egyszerű, hát még a kevésbé ismert vicces daraboké.
 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robi tárgyai és furfangos kérdései előtt néha megállt a tudomány

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joey pihenhet, a kislány 25 percre lestoppolta

Az alapítvány miskolci és a fővárosi segítőiből összeállt csaptunk sikeres ismeretterjesztő, szórakoztató családi programot tartott a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központban. Az érdeklődők száma felülmúlta várakozásainkat. A kiadott szórólapok alapján legalább 3-400 látogatóval foglalkoztunk - a mosolyokat látva - mindannyiunk megelégedésére.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vakvezetokutya.blog.hu/api/trackback/id/tr573107432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása